Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spolku Milión chvíľok darovali ľudia na účet už milióny korún

.redakcia .svet

V piatok, teda dva dni pred plánovanou najväčšou demonštráciou proti Andrejovi Babišovi na Letnej v Prahe, mali organizátori na účte 5,6 milióna českých korún. V sobotu o tom informoval portál Novinky.cz.

tisíce ľudí v Česku posielali v posledných dňoch drobné finančné dary na transparentný účet spolku Milión chvíľok pre demokraciu, aj s odkazmi ako "Pravda zvíťazí", "Na väzenský mundúr pre pána premiéra" či "Na nedeľný koncert na Letnej".

Ľudia posielali prevažne menšie finančné dary - stovky korún, maximálne niekoľko tisíc. Takmer celá suma prišla na účet Miliónu chvíľok za posledný mesiac, stav účtu bol k 21. máju iba necelých 300 000 korún.

Jedným z najväčších darov (50 000 korún) prispela Asociácia súkromného poľnohospodárstva ČR, ktorá združuje 7500 českých roľníkov. Babišove kauzy totiž podľa nich ohrozujú dôveryhodnosť českého poľnohospodárstva aj Českej republiky.

Podľa transparentného účtu spolok míňa peniaze predovšetkým za demonštrácie a propagáciu, tlač letákov, prenájom techniky a podobne, napísal portál Novinky.cz. Nedeľná demonštrácia bude podľa predpokladu organizátorov zo všetkých usporiadaných protestných akcií najdrahšia. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite