Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Babiša podržia komunisti aj ČSSD

.redakcia .svet

Česká strana sociálnodemokratická (ČSSD) podporí vládu premiéra Andreja Babiša v hlasovaní o vyslovení nedôvery, ktoré sa odohrá budúci týždeň.

návrh ČSSD z Ústeckého kraja, aby strana odišla z menšinovej vlády, získal na rokovaní predsedníctva iba desať zo 41 hlasov. Ďalších desať členov predsedníctva vrátane českého ministra zahraničných vecí Tomáša Petříčka sa zdržalo hlasovania a 21 hlasovalo proti.

„Zastávam názor, že pokiaľ sa nám bude dariť napĺňať ciele, pre ktoré sme do vlády išli, tak ten vládny angažmán má zmysel,“ povedal predseda ČSSD Ján Hamáček.

Rovnaký postoj podľa neho prevláda aj v regiónoch. Bez účasti vo vláde by podľa jeho slov strana nemala možnosť presadzovať svoj program.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite