Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Hongkongu dnes demonštrovali dva milióny ľudí

.redakcia .svet

Obyvatelia Hongkongu dnes opäť vyšli do ulíc na protest proti návrhu zákona o vydávaní osôb podozrivých z trestných činov. Vláda oznámila v sobotu odklad zákona.

hongkončania oblečení prevažne v čiernom zaplnili v nedeľu ulice mesta a stanice metra pri protestoch proti navrhovanému zákonu o extradícii, ktorý v sobotu vláda na neurčito odložila. 

Dav protestujúcich sa popoludní miestneho času vydal na pochod od parku Victoria smerom do centra mesta, kde sa nachádzajú vládne budovy. Protestujúci skandovali heslo „Odstúpiť“, ktorým šéfku hongkonskej exekutívy Carrie Lamovú vyzývajú, aby sa vzdala svojej funkcie a ospravedlnila sa za násilný zákrok polície počas stredajšieho protestu. Demonštranti vyjadrujú svoju nespokojnosť s odložením zákona a požadujú jeho úplné stiahnutie.

Pred budovu obchodného centra Pacific Place, kde prišiel po páde z lešenia v sobotu večer o život jeden z protestujúcich, ktorý tam chcel zavesiť politický plagát, priniesli ľudia biele kvety, rozličné odkazy i žeriavy vytvorené metódou origami.

Organizátori očakávajú, že na demonštrácii sa zúčastní až milión ľudí – toľko ich na protest prišlo i minulú nedeľu. Polícia odhaduje účasť na 240 000 ľudí.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite