Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež vyzval predstaviteľov ropného priemyslu na boj proti zmene klímy

.redakcia .svet

Po príchode do Vatikánu čakala na vysokých predstaviteľov ropných firiem skupinka demonštrantov s transparentmi, ktorá ich vyzývala, aby naslúchali pápežovi.

Pápež vyzval predstaviteľov ropného priemyslu na boj proti zmene klímy Claudio Peri/AP/SITA

„Drahí priateľa, dochádza nám už čas,“vyhlásil pápež. „Nemôžeme si dovoliť taký luxus, že budeme čakať na ostatných, kým niečo podniknú, alebo nebodaj, že budeme uprednostňovať krátkodobé finančné zisky. Klimatická kríza nás núti podniknúť rozhodné kroky tu a teraz, pričom cirkev je odhodlaná podporiť tento proces,“ dodal František.

„Naše deti a vnúčatá by nemali platiť cenu za nezodpovednosť našej generácie.“

Predstavitelia ropného priemyslu sa s pontifikom stretli na záver dvojdňovej konferencie, ktorá sa pod názvom Transformácia energetiky a náš spoločný domov konala vo Vatikáne.

Ako zdôrazňuje DPA, audiencia u hlavy Katolíckej cirkvi sa uskutočnila v piatok, čo je deň, ktorý sa stal synonymom tzv. Piatkov za budúcnosť – protestov za boj proti klimatickým zmenám, ktoré organizujú mladí ľudia po celej Európe.

František vo svojom príhovore na tieto protesty nepriamo poukázal, keď vyhlásil: „Naše deti a vnúčatá by nemali platiť cenu za nezodpovednosť našej generácie. A vskutku, ako začína byť zrejmé, mladí ľudia už volajú po zmene.“

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite