Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin je ochotný stretnúť sa s novým ukrajinským prezidentom

.redakcia .svet

Ruský prezident Vladimír Putin prejavil ochotu stretnúť sa s novým prezidentom Ukrajiny Volodymyrom Zelenským, ktorého považuje za dobrého herca. Vyjadril sa tak na Medzinárodnom ekonomickom fóre v Petrohrade.

Putin je ochotný stretnúť sa s novým ukrajinským prezidentom Dmitri Lovetsky/AP/SITA

na stretnutí hovoril aj o potrebe poskytnutia záruk Severnej Kórei, o snahách USA o globálnu dominanciu či o zbližovaní Ruska s Bieloruskom.

Šéf Kremľa vo svojom vystúpení označil nového ukrajinského prezidenta Zelenského za talentovaného herca, avšak poznamenal, že medzi hraním a realitou je veľký rozdiel. Naznačil, že Zelenskyj môže mať isté predpoklady na to, aby mohol byť politickým lídrom, a vyjadril otvorenosť k stretnutiu s ním. 

Putin sa vyjadril aj o otázke, prečo nezablahoželal novému prezidentovi Ukrajiny k nástupu do úradu. Poukázal pritom na Zelenského vyjadrenia, v ktorých označil Rusko za agresora v konflikte na východe Ukrajiny. 

Odmietol tiež úvahy o tom, že by súčasné zbližovanie Ruska so susedným Bieloruskom malo viesť k zlúčeniu do jedného štátu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite