Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ruská duma chce prijať zákon o oprávnenosti okupácie Československa v roku 1968

.pavel Šafr .forum 24 .svet

Rusi považujú obsadenie Československa armádami Varšavskej zmluvy za zákonnú akciu. Tento názor sa stane oficiálnym výkladom, čerstvo podloženým zákonom Ruskej federácie.

Ruská duma chce prijať zákon o oprávnenosti okupácie Československa v roku 1968 web Komunistickej strany Ruskej federácie Jednanie poslancov ruskej Dumy o návrhu zákona, ktorý stanoví oprávnenosť okupácie Československa v roku 1968.

poslanecké frakce ruské Dumy se shodly na návrhu zákona, který přizná vojákům, kteří se účastnili okupace Československa v roce 1968, status veteránů ozbrojených sil. Vedle sociálních výhod pro příslušníky okupační armády zákon hovoří o „oprávněném vstupu legálně pozvané armády SSSR na území ČSSR v srpnu 1968“.

Návrh zákona prosazuje frakce komunistické strany, a to z iniciativy dlouholetého moskevského prokurátora a účastníka okupace Československa Jurije Petroviče Sinelšikova, který je poslancem za komunistickou stranu. Sinelšikov je hrdým účastníkem okupace Československa a zákon o bojových veteránech je jeho srdeční záležitostí.

„Účastníci operace „Dunaj“  proti Československu „jednali zákonně.“

Setkání se zúčastnili zástupci všech parlamentních frakcí, členové Výboru pro obranu, zástupce ministerstva zahraničních věcí, zástupci veřejných organizací a přímí účastníci sovětské okupace, kteří si říkají „bojoví veteráni“. Řečníkem kulatého stolu byl první místopředseda státního výboru Dumy pro práci, sociální politiku a záležitosti veteránů Nikolaj Vasilievič Kolomeytsev.

Poslanec Sinelšikov setkání zahájil a ve své zprávě provedl analýzu materiálů.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite