Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lídri krajín V4 zdôraznili význam spolupráce s Japonskom

.redakcia .svet

Lídri krajín Vyšehradskej štvorky vo štvrtok v Bratislave zdôraznili význam vzájomnej medzinárodnej spolupráce i spolupráce s Japonskom, ktoré je v súčasnosti predsedajúcou krajinou skupiny G20.

Lídri krajín V4 zdôraznili význam spolupráce s Japonskom SITA/AP

v čase krízy multilateralizmu je dôležité, aby sme v zásadných otázkach, ktorým čelia naše kontinenty, vedeli na medzinárodnej úrovni nájsť globálne riešenie, pretože v mnohých oblastiach nie je správne a nie je vhodné, aby sa prijímali lokálne, národné riešenia, ktoré neprispejú ku globálnej rovnováhe,“ povedal predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) na samite krajín V4 a Japonska na Bratislavskom hrade. 

Krajiny V4 podľa jeho slov predstavujú jeden z najrýchlejšie rastúcich regiónov EÚ a v zásadných otázkach a výzvach, ktorým EÚ čelí, majú podobný a jednotný postoj.

Lídri krajín V4 a Japonska podľa Pellegriniho hovorili o vedecko-technickej spolupráci i o spolupráci Európskej únie (EÚ) a Japonska vo vzťahu k obchodnej dohode medzi EÚ a Japonskom, ktorá vstúpila do platnosti vo februári 2019.

spoločné témy

Predmetom diskusie boli i klimatické zmeny a spôsob, akým na ne Európa a Japonsko reagujú. 

Premiér pripomenul, že Slovenskú republiku a Japonsko spájajú spoločné témy predsedníctva vo významných svetových organizáciách.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite