Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

NATO a my

.dalibor Roháč .svet .komentár týždňa

Minulý týždeň sa v Spojených štátoch niesol v znamení osláv 70. výročia založenia Severoatlantickej aliancie. Naozaj? Nie, to je samozrejme len vtip.

NATO a my Natália Ložeková / natalialozekova.sk

na výročie vzniku NATO si v Amerike mimo washingtonských zahraničnopolitických kruhov spomenul málokto. Oveľa väčšej pozornosti sa dostalo debatám o výsledkoch Muellerovho vyšetrovania, ktoré stále v plnej miere nepoznáme, ale aj prezidentovým početným úletom.

Pri príhovore na republikánskej akcii napríklad Donald Trump špekuloval, že hluk z veterných elektrární spôsobuje rakovinu. Na stretnutí s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom zasa tvrdil, že jeho otec sa narodil „na krásnom mieste v Nemecku“ (Fred Trump sa narodil v New Yorku). A hovoril tam aj o „pomarančoch Muellerovho vyšetrovania”, zamieňajúc slovo origins (počiatky) za oranges. Mimochodom, už v marci nazval šéfa spoločnosti Apple Tima Cooka „Tim Apple”. 

Či ide o prerieknutia alebo o mentálny problém, to ukáže čas. Trumpova prezidentská reality šou je však natoľko absurdná, že je ťažké si predstaviť, že by z nej čokoľvek mohlo pretrvať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite