Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vylúčenie Fideszu z EĽS žiada 12 členských strán

.redakcia .svet

Dvanásť členských strán Európskej ľudovej strany (EĽS) požiadalo o to, aby bol maďarský Fidesz vylúčený z tejto politickej skupiny, alebo aby mu bolo pozastavené členstvo.

Vylúčenie Fideszu z EĽS žiada 12 členských strán Markku Ulander/Lehtikuva/AP/SITA Maďarský premiér Viktor Orbán počas prejavu na novembrovom zjazde Európskej ľudovej strany vo fínskych Helsinkách.

„dvanásť členských strán EĽS z deviatich krajín požiadalo o vylúčenie Fideszu alebo o pozastavenie jeho členstva," povedal v pondelok pre AFP predseda EĽS Joseph Daul.  Touto otázkou sa bude 20. marca na zasadnutí v Bruseli zaoberať predsedníctvo EĽS. Rozhodnutie je v rukách všetkých členov EĽS a aký bude výsledok tejto diskusie, nemožno predvídať," zdôraznil Daul.

O podniknutie krokov voči Fideszu okrem iného požiadali pravicové strany z Belgicka, Fínska, Chorvátska, Luxemburska, Portugalska, Španielska či Švédska.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite