Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šéf americkej diplomacie Pompeo hovoril o agresívnej ruskej zahraničnej politike, ako aj vzájomných vojenských vzťahoch

.anna Cline .veronika Verešová .svet

Michael Pompeo ocenil Slovensko ako dobrého partnera. Témou jeho rozhovorov sú vojenské a obchodné vzťahy ako otázky medzinárodnej diplomacie a bezpečnosti.

Šéf americkej diplomacie Pompeo hovoril o agresívnej ruskej zahraničnej politike, ako aj vzájomných vojenských vzťahoch Cliff Owen/AP/SITA Bývalý šéf CIA a dnešný šéf americkej diplomacie ako mladý vojak hliadkoval pri hraniciach Československa.

vzťah Slovenska a Spojených štátoch bol podľa šéfa americkej diplomacie vybudovaný na spoločných hodnotách, ktoré je potrebné chrániť. Uviedol to vo svojom prejave pamätníku Brána slobody pod hradom Devín 

Dodal, že USA sú pripravené stáť ako priateľ, partner a spojenec Slovenska aj v ďalších desaťročiach.

Pred stretnutím s prezidentom Kiskom Pompeo pripomenul, že „prešiel dlhý čas, odkedy sa USA naposledy hlboko zaujímali o Slovensko. Naposledy Bratislavu navštívila samostatne Madeleine Alrbright, ktorá bola šéfkou diplomacie za vlády prezidenta Billa Clintona, v roku 1999. 

Počas tlačovej konferencie s Miroslavom Lajčákom Pompeo spomenul agresívnu ruskú zahraničnú politiku, pričom uviedol príklad ruského postupu na Ukrajine.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite