Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na severovýchode Spojených štátov je chladnejšie ako na Antarktíde

.redakcia .svet

Život ohrozujúce mrazy zasiahli severovýchod Spojených štátov. Zima tuhšia než v niektorých častiach Antarktídy si vyžiadala zatiaľ osem obetí.

Na severovýchode Spojených štátov je chladnejšie ako na Antarktíde Nam Y. Huh/AP/SITA Lampa v prístave pri jazere Michigan v Chicagu, kde v stredu ráno namerali viac ako mínus 30 stupňov Celzia.

životy miliónov Američanov ohrozujú obrovské mrazy.  

V Chicagu, treťom najľudnatejšom meste USA, namerali v stredu ráno miestneho času až mínus 30 stupňov Celzia, pričom pocitová teplota sa pre vietor pohybovala až okolo mínus 50 stupňov. V meste tak bolo chladnejšie než v metropole Aljašky Juneau, či dokonca ako v niektorých častiach Antarktídy. Na dvoch chicagských letiskách zrušili vyše     1 500 letov. Do Chicaga ani z neho nepremávajú ani vlaky spoločnosti Amtrak. 

Do extrémnych mrazov sa v stredu prebudili aj obyvatelia mesta Grand Forks v americkom štáte Severná Dakota, kde ráno namerali až mínus 37 stupňov Celzia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite