Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Severokórejský vodca pricestoval na návštevu Pekingu

.anna Cline .svet

Severokórejský vodca Kim Čong-un pricestoval spoločne s manželkou Ri Sol-džu na vopred neohlásenú návštevu Pekingu.

Severokórejský vodca pricestoval na návštevu Pekingu Ju Peng/Xinhua via AP/SITA Severokórejský líder Kim Čong-un a čínsky prezident Si Ťin-pching počas summitu v roku 2018.

prišli na pozvanie čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga. Podľa informácií čínskych štátnych médií zostane v Pekingu do 10. 1. Okrem jeho manželky je v delegácii minister zahraničných vecí Ri Jong-ho, ako aj hlavný jadrový vyjednávač s USA Kim Jong-čchol.

Návšteve predchádzajú informácie o plánovanom druhom samite medzi Kim Čong-unom a americkým prezidentom Donaldom Trumpom. Obaja lídri sa stretli minulý rok v júni. 

Dohady o Kimovej ceste do čínskej metropoly sa objavili, keď bol pri priechode pohraničné mesto Tan-tung spozorovaný vlak pripomínajúci ten, ktorý často využíva práve Kim Čong-un. Železničnú stanicu zablokovali desiatky bezpečnostných vozidiel a hotelovým hosťom zabránili vstup do hotelových izieb s výhľadom na hranicu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite