Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Severokórejský vodca pricestoval na návštevu Pekingu

.anna Cline .svet

Severokórejský vodca Kim Čong-un pricestoval spoločne s manželkou Ri Sol-džu na vopred neohlásenú návštevu Pekingu.

Severokórejský vodca pricestoval na návštevu Pekingu Ju Peng/Xinhua via AP/SITA Severokórejský líder Kim Čong-un a čínsky prezident Si Ťin-pching počas summitu v roku 2018.

prišli na pozvanie čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga. Podľa informácií čínskych štátnych médií zostane v Pekingu do 10. 1. Okrem jeho manželky je v delegácii minister zahraničných vecí Ri Jong-ho, ako aj hlavný jadrový vyjednávač s USA Kim Jong-čchol.

Návšteve predchádzajú informácie o plánovanom druhom samite medzi Kim Čong-unom a americkým prezidentom Donaldom Trumpom. Obaja lídri sa stretli minulý rok v júni. 

Dohady o Kimovej ceste do čínskej metropoly sa objavili, keď bol pri priechode pohraničné mesto Tan-tung spozorovaný vlak pripomínajúci ten, ktorý často využíva práve Kim Čong-un. Železničnú stanicu zablokovali desiatky bezpečnostných vozidiel a hotelovým hosťom zabránili vstup do hotelových izieb s výhľadom na hranicu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite