Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Tisícky demonštrantov opätovne protestovali v Belehrade proti politike prezidenta Aleksandra Vučića

.redakcia .svet

Už piaty týždeň v rade vyšli do ulíc srbskej metropoly Belehrad tisíce ľudí, aby protestovali proti prezidentovi Aleksandarovi Vučićovi.

Tisícky demonštrantov opätovne protestovali v Belehrade proti politike prezidenta Aleksandra Vučića Darko Vojinovic/AP/SITA 5. január 2019 Belehrad, Srbsko: Už piatykrát v rade ľudia protestovali proti prezidentovi Aleksandarovi Vučićovi, ktorého obviňujú z nedemokratických metód vládnutia.

centrom mesta pochodovalo asi 15 000 ľudí, ktorí sa zastavili pred sídlom verejnoprávnej televíznej a rozhlasovej spoločnosti RTS. Z ampliónov sa ozývali nahrávky nesplnených prísľubov prezidenta, sprevádzané zvukom tisícov píšťaliek a vuvuzel.

Séria protestov sa začala po tom, ako opozičného politika Borka Stefanoviča v novembri zbili násilníci pred politickým mítingom v meste Kruševac. Opozícia pripisuje vinu za udalosť spoločenskej atmosfére zastrašovania a násilia, ktorú podľa nej vyvoláva vládna koalícia vedená Vučićovou stranou.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite