Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajinský parlament schválil zavedenie stanného práva v krajine

.anna Cline .ľuboslava Kráľová .svet

Zákon o vojnovom stane podpísal popoludní už ukrajinský prezident Petro Porošenko. Stanné právo začne platiť 27. novembra a potrvá 30 dní.

Ukrajinský parlament schválil zavedenie stanného práva v krajine Efrem Lukatsky/AP/SITA 26. november Kyjev, Ukrajina: Dobrovoľníci do armády sa zhromažďujú v uliciach pred ukrajinským parlamentom.

v pondelok 26. novembra podpísal ukrajinský prezident Petro Porošenko výnos o rozhodnutí Rady národnej bezpečnosti a obrany vyhlásiť v krajine stanné právo. Ukrajinská armáda je v stave plnej bojovej pohotovosti, najnovšou situáciou na Ukrajine sa zaoberalo aj mimoriadne zasadnutie Bezpečnostej rady OSN. 

Petro Porošenko skrátil dobu stanného práva zo 60 na 30 dní v súvislosti s blížiacimi sa prezidentskými voľbami. Tie sa na Ukrajine uskutočnia 31. marca 2019.

 

 Napätie medzi Ruskom a Ukrajinou sa stupňuje už od anexie Krymu Moskvou, od roku 2014.  K najnovšej eskalácii došlo po tom, čo ruská strana obvinila ukrajinské lode z protizákonného vstupu do jej výsostných vôd.  Rusko následne informovalo, že kvôli bezpečnosti pozastavuje dopravu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite