Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tomáš Nemeček: Má ísť český premiér do väzby?

.tomáš Němeček .svet

„Môj otec chcel, aby som zmizol,“ odpovedá ťažko do skrytej kamery tridsiatnik hovoriaci zmesou češtiny a slovenčiny. Tým mužom je Andrej Babiš mladší, syn českého premiéra z prvého manželstva, v jeho švajčiarskom domove ho nakrútili reportéri servera Zoznam Správy.

Tomáš Nemeček: Má ísť český premiér do väzby? Milo Fabián/SITA

je to sugestívna reportáž, lenže má aj svoje nejasné miesta. Babiš junior je stíhaný v kauze dotačného podvodu známeho ako Čapí hnízdo - spolu so svojou sestrou, so svojím otcom-premiérom i jeho druhou manželkou a s otcovými manažérmi. Českej polícii sa ho doteraz nepodarilo vypočuť. Zato majú v spise založený lekársky posudok, podľa ktorého je mladý Babiš údajne neschopný sa vinou duševnej poruchy zúčastniť na trestnom konaní. Podpísaná je pod ním Babišova bývalá poradkyňa MUDr. Dita Protopopová, odborná garantka pre reformu psychiatrie, ktorú následne premiér presadil pre tohtoročné komunálne voľby ako kandidátku na starostku Prahy 8 (neuspela). Teraz sa ukazuje, že lekárka zjavne hrala v kauze oveľa väčšiu úlohu, než sa doteraz vedelo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite