Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Polícia zverejnila mená dvoch Rusov, ktorí sú podľa nej zodpovední za útok na Skripaľa. Podľa Mayovej ide o ruských agentov

.redakcia .svet

V súvislosti s obvineniami dvoch Rusov v kauze Skripaľ sa ruské ministerstvo zahraničných vecí v stredu obrátilo na Londýn s výzvou, aby prešiel od „informačných manipulácií“ k praktickej súčinnosti medzi vyšetrovacími orgánmi.

Polícia zverejnila mená dvoch Rusov, ktorí sú podľa nej zodpovední za útok na Skripaľa. Podľa Mayovej ide o ruských agentov Metropolitan Police/AP/SITA Muži prileteli z Moskvy do Londýna na ruské pasy dva dni predtým, ako došlo k otráveniu Skripaľovcov.

podľa agentúry Interfax to uviedla hovorkyňa ruského rezortu diplomacie Marija Zacharovová. Vyhlásila, že „médiami zverejnené mená, ako aj fotografie“ ruských občanov podozrivých v kauze Skripaľ „nám nič nehovoria“. 

Zacharovová reagovala na správy, že v prípade otrávenia bývalého ruského špióna Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Julije nervovoparalytickou látkou novičok obvinila britská prokuratúra Rusov Alexandra Petrova a Ruslana Boširova. 

Britská premiérka Theresa Mayová v stredu na pôde parlamentu vyhlásila, že dvaja hlavní podozriví v prípade otrávenia bývalého ruského špióna Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Julije nervovoparalytickou látkou novičok v anglickom Salisbury sú agenti ruskej vojenskej rozviedky GRU.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite