Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Donald Trump nominoval za sudcu Najvyššieho súdu ďalšieho konzervatívca

.redakcia .svet

Americký prezident sa snaží vychýliť pomer hlasov v najdôležitejšej americkej súdnej inštitúcii doprava. Na miesto, ktoré sa uvoľnilo po Anthonym Kennedym, ktorý odchádza do dôchodku, nominoval 53-ročného konzervatívca Bretta Kavanaugha.

Donald Trump nominoval za sudcu Najvyššieho súdu ďalšieho konzervatívca Evan Vucci/AP Photo/SITA

prezident svoj výber vysvetlil slovami, že Kavanaugh „už dokázal svoju oddanosť rovnocennej spravodlivosti, vykonávanej v súlade so zákonom“. Podľa Trumpa je to sudca, ktorého citujú aj ostatní sudcovia. Informovala o tom agentúra AP.

Nominanta na sudcu Najvyššieho súdu musí ešte schváliť americký Senát. Sudca následne vykonáva svoju funkciu doživotne. Trump svojho nominanta predstavil v pondelok večer miestneho času v hlavnom televíznom vysielacom čase.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite