Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Eurokomisia zriadila Úrad pre umelú inteligenciu

.tasr .svet

Úrad bude zohrávať kľúčovú úlohu pri vykonávaní zákona o umelej inteligencii, najmä pokiaľ ide o modely umelej inteligencie na všeobecné účely.

Eurokomisia zriadila Úrad pre umelú inteligenciu SITA/AP PHOTO/GEERT VANDEN WIJNGAERT

európska komisia (EK) v stredu oznámila, že zriadila Úrad pre umelú inteligenciu s cieľom posilniť vedúce postavenie EÚ v oblasti bezpečnej a dôveryhodnej umelej inteligencie. Informuje o tom spravodajca TASR.

Cieľom Úradu pre umelú inteligenciu v rámci EK je umožniť budúci vývoj, zavádzanie a používanie umelej inteligencie spôsobom, ktorý podporuje spoločenské a hospodárske prínosy a inovácie a zároveň zmierňuje riziká. 

Úrad bude zohrávať kľúčovú úlohu pri vykonávaní zákona o umelej inteligencii, najmä pokiaľ ide o modely umelej inteligencie na všeobecné účely. Podporí tiež výskum a inovácie v oblasti dôveryhodnej umelej inteligencie a postavenie EÚ ako lídra v medzinárodných diskusiách o umelej inteligencii.

Úrad bude na vykonávanie svojich úloh zamestnávať viac ako 140 zamestnancov. Budú to technickí špecialisti, administratívni asistenti, právnici, politickí špecialisti a ekonómovia.

S cieľom zabezpečiť informované rozhodovanie bude úrad spolupracovať s členskými štátmi a širšou komunitou odborníkov prostredníctvom špecializovaných fór a expertných skupín. Na úrovni EÚ bude úrad pre umelú inteligenciu úzko spolupracovať s Európskou radou pre umelú inteligenciu zloženou zo zástupcov členských štátov. 

Uvedené organizačné zmeny nadobudnú účinnosť 16. júna. Prvé zasadnutie Rady pre umelú inteligenciu by sa malo uskutočniť do konca júna.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite