Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

ČR: Pavel udelí Stoltenbergovi štátne vyznamenanie Rad Tomáša Garrigua Masaryka

.tasr .svet

Ide o druhé najvyššie české štátne vyznamenanie. Prezident ho udeľuje osobám, ktoré sa vynikajúcim spôsobom zaslúžili o rozvoj demokracie, humanity a ľudských práv.

ČR: Pavel udelí Stoltenbergovi štátne vyznamenanie Rad Tomáša Garrigua Masaryka sita/Ukrainian Presidential Press Office via AP

prezident ČR Petr Pavel vo štvrtok v Prahe udelí Rad Tomáša Garrigua Masaryka III. triedy generálnemu tajomníkovi Severoatlantickej aliancie Jensovi Stoltenbergovi. Oznámil to v utorok Pražský hrad, píše TASR s odvolaním sa na spravodajský portál Novinky.cz.

Stoltenberg sa v Prahe zúčastní na neformálnom zasadnutí ministrov zahraničných vecí krajín NATO, ktoré sa uskutoční pri príležitosti 25. výročia členstva ČR v NATO a 75. výročia založenia Severoatlantickej aliancie.

Rad Tomáša Garrigua Masaryka je druhé najvyššie české štátne vyznamenanie. Prezident ho udeľuje osobám, ktoré sa vynikajúcim spôsobom zaslúžili o rozvoj demokracie, humanity a ľudských práv, píše server Novinky.cz.

Stoltenberg, bývalý nórsky premiér, stojí na čele Severoatlantickej aliancie od roku 2014. Jeho mandát sa končí tento rok v októbri. Vlani v júli mu bol už štvrtýkrát predĺžený z dôvodu pokračujúcej vojny na Ukrajine. Meno jeho nástupcu by malo byť oznámené pred júlovým samitom NATO vo Washingtone.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite