Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Valné zhromaždenie OSN schválilo rezolúciu, ktorá odporúča prijať Palestínčanov za členov OSN

.tasr .svet

Spojené štáty už naznačili, že budú v Bezpečnostnej rade vetovať plné členstvo Palestínčanov v OSN.

Valné zhromaždenie OSN schválilo rezolúciu, ktorá odporúča prijať Palestínčanov za členov OSN SITA/AP PHOTO/CRAIG RUTTLE

valné zhromaždenie OSN v piatok väčšinovo schválilo rezolúciu, ktorá zlepšuje postavenie Palestínčanov v rámci OSN a odporúča prijať ich za plných členov v tejto organizácii. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Za rezolúciu, podľa ktorej Palestínčania sú pripravení stať sa členmi OSN a priznáva im dodatočné práva pozorovateľov, hlasovalo 143 členských krajín OSN. Deväť bolo proti a 25 sa hlasovania zdržalo.

Rezolúcia Valného zhromaždenia „určuje, že štát Palestína... by mal byť prijatý za člena (OSN)“ a „odporúča Bezpečnostnej rade, aby túto záležitosť opätovne priaznivo posúdila“, píše sa v texte prijatého návrhu.

Spojené štáty už naznačili, že budú v Bezpečnostnej rade vetovať plné členstvo Palestínčanov v OSN, ktorá má v tejto veci konečné slovo. Veto uplatnili aj v apríli, keď sa hlasovalo o palestínskej žiadosti na návrh Alžírska.

Palestínčania majú v súčasnosti status pozorovateľskej krajiny, ktorá však nie je členom OSN.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite