Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin: Rusko nechce globálnu konfrontáciu, ale jadrové zbrane má v pohotovosti — čo to znamená podľa Eugena Kordu

.tasr .eugen Korda .svet

Vyjadril sa tak na vojenskej prehliadke v Deň víťazstva, ktorý Moskva oslavuje 9. mája.

Putin: Rusko nechce globálnu konfrontáciu, ale jadrové zbrane má v pohotovosti — čo to znamená podľa Eugena Kordu YT

rusko urobí všetko pre to, aby sa vyhlo globálnej konfrontácii, ale zároveň nedovolí, aby ho niekto ohrozoval, uviedol vo štvrtok ruský prezident Vladimir Putin. Vyjadril sa tak na vojenskej prehliadke v Deň víťazstva, respektíve porážky nacistického Nemecka v druhej svetovej vojne, ktorý Moskva oslavuje 9. mája. TASR o tom informuje na základe správ agentúr Reuters a AFP.

„Rusko urobí všetko, aby zabránilo globálnemu stretu, ale zároveň nedovolíme, aby nás niekto ohrozoval. Naše (jadrové) strategické sily sú vždy v pohotovosti,“ povedal šéf Kremľa vojakom na moskovskom Červenom námestí.

Putin podľa Reuters tiež uviedol, že Rusko nikdy neznevažovalo prínos západných krajín v druhej svetovej vojne. Zároveň však povedal, že dochádza k „prekrúcaniu pravdy“ o tomto konflikte. 

vysvetlenie Eugena Kordu:

Rusko naposledy ohrozoval Hitler, s ktorým sa Stalin najprv kamarátil a napadol Poľsko. Hitlera Rusko spolu so svojimi spojencami USA,Veľkou Britániou a Francúzskom porazili a odvtedy jediný, kto ohrozuje Rusko, je Rusko samotné. 

Od konca 2.svetovej vojny sa tento komunistický štát snažil zvrhlé myšlienky Marxa a Engelsa presadiť v celom dostupnom svete a sústavne vyvolával konflikty. Len tak námatkovo — Kórejská vojna, vojna vo Vietname, Angola, Irak, Gruzínsko, Afganistan a mnoho iných, to všetko sú krajiny, kde sa najskôr Sovietsky zväz a neskôr Rusko, snažili dosiahnuť dominantný vplyv. 

Jediným reálnym ohrozením Ruska je v dnešnej dobe Vladimír Putin a jeho klika, ktorá rozpútala vojnu na Ukrajine. A dôvod bol jediný. Ukrajina sa chcela vyvliecť zo slučky, ktorou ju Rusko škrtilo a chcela existovať ako slušný demokratický štát v spoločnosti iných podobných štátov. Demokracia, to bolo to ohrozenie, ktoré videl Vladimír Putin a pre ktoré sa rozhodol pre vojnu. Dnes rinčí atómovými zbraňami v nádeji, že pustíme do gatí a dovolíme mu dokončiť to, čo sa mu už niekoľko rokov nedarí — teda ovládnuť Ukrajinu.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite