Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko varuje, že britské vojenské objekty sa môžu stať cieľmi ruských útokov. Británia správy o predvolaní veľvyslanca poprela

.tasr .svet

Rusko si predvolalo britského veľvyslanca na základe vyjadrení Davida Camerona, ktorý vyhlásil, Londýn nemá problém s tým, aby Ukrajina použila zbrane dodané Britániou na zasiahnutie cieľov na ruskom území.

Rusko varuje, že britské vojenské objekty sa môžu stať cieľmi ruských útokov. Británia správy o predvolaní veľvyslanca poprela SITA/Thomas Peter/Pool via AP David Cameron na návšteve Kyjeva, 2. 5. 2024

rusko v pondelok varovalo Spojené kráľovstvo, že Moskva môže podniknúť útoky proti britským vojenským objektom a zbraniam na Ukrajine či inde vo svete, ak Ukrajina počas útokov na ruskom území použije britské zbrane. TASR informuje na základe správy agentúry Reuters.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí si v pondelok predvolalo britského veľvyslanca v Moskve Nigela Caseyho. Tlmočilo mu oficiálny protest proti vyjadreniam ministra zahraničných vecí Spojeného kráľovstva Davida Camerona, ktorý vyhlásil, že Ukrajina má právo použiť britské zbrane na útoky proti Rusku. Podľa ruskej diplomacie z Cameronových výrokov vyplýva, že Británia je teraz de facto súčasťou konfliktu.

„Varovali sme (veľvyslanca) Caseyho, že odpoveďou na ukrajinské útoky proti Rusku, pri ktorých budú použité britské zbrane, môže byť reakcia namierená proti britským vojenským objektom a vojenskému materiálu na Ukrajine a inde vo svete,“ vyhlásilo ruské ministerstvo zahraničných vecí.

„Predvolali sme si veľvyslanca, aby sa zamyslel nad nevyhnutnými katastrofickými následkami nepriateľských krokov Londýna a aby sme okamžite, jednoznačne a čo najrozhodnejšie odmietli agresívne a provokatívne vyhlásenia hlavy (britského) ministerstva zahraničných vecí,“ dodáva ruské ministerstvo.

Cameron minulý štvrtok povedal, že Londýn nemá problém s tým, aby Ukrajina použila zbrane dodané Britániou na zasiahnutie cieľov na ruskom území. „Ukrajina na to má právo. Rusko útočí na Ukrajine, preto je pochopiteľné, že Ukrajina chce mať istotu, že sa bráni,“ vyhlásil Cameron pre Reuters.

británia poprela ruské vyhlásenie o predvolaní britského veľvyslanca v Moskve

Spojené kráľovstvo v pondelok poprelo vyhlásenie ruského ministerstva zahraničných vecí o údajnom predvolaní britského veľvyslanca Nigela Caseyho v súvislosti s vyjadreniami šéfa britského rezortu diplomacie Davida Camerona. TASR informuje na základe správy agentúry Reuters.

Casey sa so zástupcami ruského ministerstva stretol počas diplomatického stretnutia a nebol predvolaný, tvrdí britský rezort diplomacie.

„Veľvyslanec zopakoval, že Spojené kráľovstvo naďalej podporuje Ukrajinu odolávajúcu nevyprovokovanej agresii zo strany Ruska a zopakoval tiež stanovisko Spojeného kráľovstva v otázke poskytovania podpory Ukrajine,“ uviedlo britské ministerstvo zahraničných vecí v e-maile odoslanom agentúre Reuters.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite