Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajina tvrdí, že dronmi zasiahla dve ropné rafinérie na juhu Ruska

.tasr .svet

Uviedol to zdroj z prostredia tamojšieho rezortu obrany. Má ísť o rafinérie v juhoruskej Krasnodarskej oblasti.

Ukrajina tvrdí, že dronmi zasiahla dve ropné rafinérie na juhu Ruska SITA/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

ukrajinské drony zasiahli dve ruské ropné rafinérie a vojenské letisko v rámci rozsiahleho útoku, ktorý Kyjev podnikol v noci na sobotu, uviedol zdroj z prostredia tamojšieho rezortu obrany. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Podľa tohto zdroja zasiahla Ukrajina počas nočných útokov „kľúčové technologické zariadenia“ v dvoch ropných rafinériách v juhoruskej Krasnodarskej oblasti.

Ruskí predstavitelia predtým informovali o požiari rafinérie v meste Slavjansk-na-Kubani v Krasnodarskej oblasti. Tamojšie štátne médiá v tejto súvislosti informovali, že toto zariadenie čiastočne pozastavilo svoju prevádzku.

Ruské ministerstvo obrany predtým naopak tvrdilo, že ruská protivzdušná obrana v noci na sobotu zostrelila 68 ukrajinských bezpilotných lietadiel nad juhoruským Krasnodarským krajom a okupovaným Krymským polostrovom.

Rezort obrany v Moskve spresnil, že spomedzi 68 dronov údajne až 66 zachytili nad Krasnodarským krajom a dva nad Krymom.

Ukrajinské letectvo podľa agentúry AP informovalo, že Rusko v noci na sobotu útočilo na územie Ukrajiny 34 raketami, z čoho sa Kyjevu údajne podarilo dovedna 21 zostreliť.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite