Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pistorius: Rusko vyrába viac zbraní, ako potrebuje na vojnu proti Ukrajine

.sita .svet

Nemecký minister obrany varoval pred predpokladom, že Putin hromadí zbrane len „z opatrnosti“.

Pistorius: Rusko vyrába viac zbraní, ako potrebuje na vojnu proti Ukrajine SITA/Vadim Savitsky, Russian Defense Ministry Press Service via AP Ruský minister obrany Sergej Šojgu na návšteve továrne na taktické rakety

rusko už vyrába viac zbraní a vojenského vybavenia, ako potrebuje na vojnu proti Ukrajine, a zapĺňa svoje sklady zbraní. Povedal to vo štvrtok nemecký minister obrany Boris Pistorius, ktorého citovala televízna stanica n-tv. Informuje o tom spravodajský web Kyiv Independent.

Napriek snahám Západu o oslabenie ruskej priemyselnej a vojenskej produkcie krajina zvyšuje svoje investície do zbrojnej výroby a na vojenské potreby vyčlenila rekordnú časť svojho tohtoročného rozpočtu.

Keďže Rusko prešlo na režim vojnovej ekonomiky, „časť toho, čo sa vyrobí, už nejde na front, ale končí v skladoch,“ povedal Pistorius. Minister varoval pred predpokladom, že ruský prezident Vladimir Putin hromadí zbrane len „z opatrnosti“. Šéf Kremľa možno má ďalšie „plány“, dodal Pistorius.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite