Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Predsedníčka europarlamentu vyzdvihla úspechy tohto funkčného obdobia, vyzvala mladých ľudí na účasť vo voľbách

.sita .svet

Predsedníčka Európskeho parlamentu Roberta Metsola v pondelok pri otvorení posledného plenárneho zasadnutia pred blížiacimi sa eurovoľbami poukázala na viacero kľúčových právnych predpisov, ktoré zákonodarcovia prijali počas aktuálneho funkčného obdobia.

Predsedníčka europarlamentu vyzdvihla úspechy tohto funkčného obdobia, vyzvala mladých ľudí na účasť vo voľbách SITA/AP Photo/Omar Havana

vyzdvihla predovšetkým prelomovú legislatívu v oblasti umelej inteligencie, migrácie, azylu, klímy, vytvárania pracovných miest a ochrany európskeho priemyslu a poľnohospodárstva, nových technológií, digitálnych služieb a trhov.

„Čelili sme invázii na Ukrajinu, oddelili sme sa od Ruska a vytvorili sme nové priority v oblasti energetiky a zdravia. Postavili sme sa za ľudstvo na Blízkom východe a na celom svete,“ pripomenula Metsola skutočnosť, že Európska únia sa angažuje aj mimo svojich hraníc.

Štyridsaťpäťročná maltská právnička vzdala hold svojmu talianskemu predchodcovi Davidovi Sassolimu, ktorý zomrel v roku 2022, a vyzvala najmä mladých ľudí, aby o šesť týždňov hlasovali v eurovoľbách a formovali svoju budúcnosť, keďže „na každom hlase a na každej voľbe záleží“.

Metsola tiež pripomenula, že minulý týždeň uplynuli dva roky od nezákonného zadržania švédskeho štátneho príslušníka a predstaviteľa EÚ Johana Floderusa v Iráne. Zdôraznila, že tento týždeň bude profesor Ahmadreza Djalali, tiež švédsky štátny príslušník, uväznený osem rokov, čím sa stal najdlhšie zadržiavaným občanom EÚ v Iráne. „Parlament opäť čo najdôraznejšie odsudzuje ich zatknutie iránskym režimom a bude pokračovať v práci na zabezpečení prepustenia všetkých osôb zadržiavaných na základe vykonštruovaných obvinení,“ uvádza sa v stanovisku.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite