Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sunak a Stoltenberg navštívia v utorok Poľsko

.tasr .svet

V pondelok to oznámil poľský premiér Donald Tusk.

Sunak a Stoltenberg navštívia v utorok Poľsko SITA/AP Photo/Ebrahim Noroozi

britský premiér Rishi Sunak a generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg navštívia v utorok Poľsko, oznámil poľský premiér.

Tusk priblížil, že v utorok je naplánované krátke stretnutie s britskými vojakmi v Poľsku. Následné rokovania v jeho sídle budú zamerané predovšetkým na bezpečnosť. „Je to ďalší krok v mojej misii posilniť pozíciu Poľska v súvislosti s bezpečnostnou politikou,“ povedal Tusk.

„Som odhodlaný lepšie koordinovať spoluprácu s našimi spojencami, predovšetkým s tými, s ktorými spolupracujeme na praktickej úrovní - s Britmi a Škandinávcami a krajinami nášho regiónu,“ uviedol Tusk.

Dodal, že takáto spolupráca je očividná pri projektoch, ako je iniciatíva európskeho systému protiraketovej obrany, ktorá si vyžaduje veľa práce vzhľadom aj na niekedy protichodné záujmy rôznych krajín. Podľa Tuska je však dnes Poľsko krajinou v Európe, ktorú je počuť.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite