Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Únia pripravuje nový balík sankcií voči Rusku

.tasr .svet

Nový balík sankcií bude zahŕňať represívne opatrenia proti aktérom, ktorí obchádzajú existujúce sankcie voči Rusku. Pravdepodobne dôjde aj k ďalšiemu rozšíreniu zoznamu osôb a subjektov, ktorých majetok v EÚ bude zmrazený.

Únia pripravuje nový balík sankcií voči Rusku SITA/AP Photo/Mindaugas Kulbis

európska únia pripravuje 14. balík sankcií voči Rusku za jeho pokračujúcu agresiu proti Ukrajine. Informovala o tom v piatok agentúra DPA s odvolaním sa na vysokopostaveného predstaviteľa EÚ.

Konkrétne návrhy predložia na budúci týždeň členským štátom Európska služba pre vonkajšiu činnosť (ESVČ) a Európska komisia.

Trinásty sankčný balík bol schválený vo februári na druhé výročie začiatku vojny na Ukrajine. Zameraný je na 106 jednotlivcov a 88 firiem podieľajúcich sa na činoch, ktoré narúšajú alebo ohrozujú územnú celistvosť, suverenitu a nezávislosť Ukrajiny.

Sankcie boli tiež uvalené na tovar, ktorý môže prispieť k technologickému posilneniu ruského obranného a bezpečnostného sektora. Konkrétne išlo o komponenty na vývoj a výrobu dronov.

Dlhodobé trvanie majú ďalekosiahle ekonomické sankcie, ako napríklad zákaz dovozu ropy, uhlia, ocele, zlata a luxusného tovaru, ako aj represívne opatrenia voči bankám a finančným inštitúciám.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite