Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajina sa prihlásila k prvému zostreleniu ruského bombardéra – čo to znamená podľa Eugena Kordu

.tasr .eugen Korda .svet

Podľa ruského rezortu však bola príčinou nehody technická porucha. Rezort tiež uviedol, že štyria piloti bombardéra sa katapultovali, pričom jeden z nich zomrel a po druhom z nich sa stále pátra.

Ukrajina sa prihlásila k prvému zostreleniu ruského bombardéra – čo to znamená podľa Eugena Kordu wikipedia/Aktug Ates

ukrajinská armáda v piatok oznámila, že zničila ruský strategický bombardér po útoku ruských rakiet a dronov na ukrajinské mestá. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AFP a Reuters.

„Protilietadlové raketové jednotky vzdušných síl v spolupráci s ukrajinskou vojenskou rozviedkou prvýkrát zničili strategický bombardér Tu-22M3, nositeľa striel Ch-22, ktoré ruskí teroristi používajú pri útočení na ukrajinské mestá,“ uviedol veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk na sociálnej sieti Telegram.

Ruské ministerstvo obrany v piatok ráno informovalo, že v Stavropoľskom kraji na juhozápade Ruska sa zrútil po dokončení bojovej misie počas návratu na domovské letisko práve bombardér Tupolev Tu-22M3.

vysvetlenie Eugena Kordu

Zatiaľ to tvrdia len Ukrajinci. Rusko hovorí, že bombardér havaroval pre poruchu a štyria členovia posádky sa katapultovali, pričom po jednom z nich sa pátra. Otázkou je, kto hovorí pravdu, ale po doterajších skúsenostiach je možné, že neklamú Ukrajinci, ale ruská armáda. V každom prípade je dobré, že jeden z bombardérov, ktoré ničili mestá a dediny na Ukrajine, je trvalo uzemnený.

.aktualizácia – zomrel jeden člen posádky 

Jeden člen posádky ruského bombardéra Tu-22M3, ktorý sa zrútil v piatok na juhozápade Ruska, zahynul. Oznámil to gubernátor Stavropoľského kraja Vladimir Vladimirov, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že na palube bombardéra boli štyria piloti, ktorí sa katapultovali. Troch záchranári našli krátko po nehode.

„Bohužiaľ tretí člen posádky zomrel. Vyjadrujem úprimnú sústrasť príbuzným a blízkym,“ uviedol Vladimirov na sociálnej sieti Telegram.  Zároveň dodal, že stále prebieha pátranie po štvrtom pilotovi. V skoršom príspevku pritom Vladimirov oznámil, že zvyšní dvaja piloti boli prevezení do nemocnice.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite