Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Irán: Ak Izrael zaútočí na naše jadrové zariadenia, my zaútočíme na jeho

.tasr .svet

Izrael avizoval odvetný útok na Irán aj napriek tomu, že svetoví lídri volajú po zdržanlivosti a deeskalácii.

Irán: Ak Izrael zaútočí na naše jadrové zariadenia, my zaútočíme na jeho en.irna.ir

ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab. TASR informuje na základe správy agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na iránske štátne médiá.

Teherán v noci na nedeľu po prvý raz priamo zaútočil na Izrael, útok bol odvetou za nálet na iránsky konzulát v Damasku z 1. apríla, pri ktorom zahynulo sedem členov islamských Revolučných gárd vrátane dvoch generálov. Všeobecne sa predpokladá, že za nálet je zodpovedný Izrael, aj keď ten sa k nemu nepriznal.

Izrael avizoval odvetný útok na Irán aj napriek tomu, že svetoví lídri volajú po zdržanlivosti a deeskalácii. Izraelskí predstavitelia nespresnili, kedy a ako uskutočnia odvetu voči Iránu.

„Ak sionistický režim (Izrael) zaútočí na naše jadrové strediská a zariadenia, určite budeme reagovať, “ povedal Haghtalab pre oficiálnu iránsku štátnu tlačovú agentúru IRNA.

Iránske hrozby zazneli v reakcii na nedávne vyjadrenie izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, ktorý povedal, že Izrael si uplatní „právo brániť sa“.

Iránska islamská republika vždy označovala svoj jadrový program za mierový a popierala plány získať jadrovú zbraň.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite