Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Švédsko varuje pred environmentálnou katastrofou, Rusko používa staré ropné tankery

.sita .svet

Približne polovica všetkej ruskej ropy prepravovanej po mori prechádza Baltským morom a dánskymi vodami.

Švédsko varuje pred environmentálnou katastrofou, Rusko používa staré ropné tankery SITA/AP Photo

švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström varuje pred environmentálnou katastrofou v Baltskom mori. Ako referuje web The Guardian, tú môže spôsobiť svojím konaním Rusko, ktoré používa plavidlá nespôsobilé na plavbu.

Billström tvrdí, že Rusko je pripravené vytvoriť „environmentálny chaos“ plavbou ropných tankerov nespôsobilých na plavbu Baltským morom v rozpore so všetkými námornými pravidlami. Vyzval na nové pravidlá a donucovacie mechanizmy, ktoré by zabránili starnúcej a nepoistenej ruskej flotile v plavbe Baltským morom, pretože to môže vyústiť do ekologickej katastrofy.

Tobias BillströmSITA/Henrik Montgomery/TT News Agency via APTobias Billström

Približne polovica všetkej ruskej ropy prepravovanej po mori prechádza Baltským morom a dánskymi vodami, pričom často funguje pod nepriehľadným vlastníctvom a využíva medzinárodné vody, aby sa vyhla kontrole.

Flotila generuje obrovské množstvo príjmov pre ruskú vojnovú mašinériu, pričom obchádza západné sankcie, ktoré sa snažia zablokovať prístup k poisteniu, ak Rusko predáva ropu nad 60 dolárov za barel. V praxi sa len 20 % ruskej ropy predáva pod cenovým stropom.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite