Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izrael odhalil vážne pochybenia pri útoku na humanitárny konvoj v Gaze

.tasr .svet

Pri útoku Izraela 1. apríla zahynuli siedmi humanitárni pracovníci.

Izrael odhalil vážne pochybenia pri útoku na humanitárny konvoj v Gaze SITA/AP Photo/Abdel Kareem Hana

izraelská armáda v piatok uviedla, že pri vyšetrovaní pondelkového útoku v Pásme Gazy odhalila vážne chyby a porušenia armádnych postupov. V dôsledku toho boli prepustení dvaja dôstojníci.  TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Podľa vyšetrovania sa izraelské sily mylne domnievali, že útočia na bojovníkov hnutia Hamas, keď drony zasiahli tri humanitárne vozidlá organizácie The World Central Kitchen (WCK), pričom porušili štandardné armádne postupy.

Izraelská armáda oznámila, že na základe vyšetrovania prepustila náčelníka štátu bojovej brigády s hodnosťou plukovník a dôstojníka palebnej podpory s hodnosťou major. Zároveň formálne pokarhala ďalších vysokopostavených dôstojníkov vrátane generála južného velenia armády.

Útok na humanitárny konvoj, pri ktorom zahynuli občania Británie, Austrálie, Poľska, osoba s kanadsko-americkým občianstvom a Palestínčan, vyvolal medzinárodnú kritiku.          

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite