Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V škole vo Fínsku strieľal 12-ročný žiak a zranil tri deti, jedno dieťa zomrelo

.tasr .svet

Polícia oznámila, že dvanásťročný útočník je už vo väzbe.

V škole vo Fínsku strieľal 12-ročný žiak a zranil tri deti, jedno dieťa zomrelo SITA/Markku Ulander/Lehtikuva via AP

dvanásťročný chlapec strieľal v utorok ráno z ručnej zbrane v škole v meste Vantaa na okraji Helsínk a zranil tri deti, oznámila polícia.

Školu vo Vantaa navštevuje okolo 800 žiakov a má 90 zamestnancov. Deti v prvom až deviatom ročníku sú vo veku sedem až 15 rokov.                                                                  

„Pri streleckom incidente boli zranené deti,“ uviedla polícia krátko po 10.00 h miestneho času (09.00 h SELČ) s tým, že ranených odviezli do nemocnice. Rodičia žiakov navštevujúcich školu médiám povedali, že k streľbe došlo v triede.

Polícia prijala hlásenie o streľbe o 09.08 h. Neskôr uviedla, že podozrivý a zranení sú všetko deti vo veku 12 rokov. Po streľbe mesto Vantaa aktivovalo krízový štáb, informovali miestne médiá.

V aktualizovanej správe okolo 11.30 h polícia informovala, že podozrivého zadržala v oblasti Helsínk, správal sa „pokojne“ a mal pri sebe strelnú zbraň. Polícia ešte pred zadržaním strelca vyzvala ľudí, aby sa vyhýbali tejto oblasti a zdržiavali sa vo vnútri budov. „Neotvárajte dvere cudzím ľuďom,“ dodala vtedy vo varovaní.

„Môžem si len predstavovať, akú bolesť a obavy zažívajú v týchto chvíľach mnohí rodičia. Podozrivého sa podarilo chytiť, situáciu rieši polícia,“ uviedla na sociálnej sieti X ministerka vnútra Mari Rantanenová.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite