Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Holandsko: V kaviarni v Ede držia niekoľkých ľudí ako rukojemníkov

.tasr .svet

Podľa polície zatiaľ neexistujú náznaky teroristického motívu.

Holandsko: V kaviarni v Ede držia niekoľkých ľudí ako rukojemníkov sita/AP Photo/Peter Dejong

niekoľkí ľudia boli zadržaní ako rukojemníci v kaviarni v holandskom meste Ede. Polícia v jej okolí evakuovala 150 domov. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na holandské médiá.

Kaviareň Petticoat sa nachádza v centre mesta Ede, asi  85 kilometrov juhovýchodne od Amsterdamu. Nasadených bolo niekoľko špeciálnych policajných útvarov, uviedla provinčná polícia na sociálnej sieti X a vyzvala verejnosť, aby sa do oblasti nepribližovala.

Holandské noviny De Telegraaf citovali nemenované zdroje, podľa ktorých do kaviarne vošiel tesne pred zatvorením ozbrojený muž a vyhrážal sa, že podnik vyhodí do vzduchu. Podľa polície zatiaľ neexistujú náznaky teroristického motívu.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite