Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ruský parlament žiada o vyšetrenie údajného financovania terorizmu Západom

.tasr .svet

Zodpovednosť za útok v Crocus City Hall prevzala džihádistická organizácia Islamský štát a západné tajné služby a bezpečnostní experti považujú toto tvrdenie za dôveryhodné.

Ruský parlament žiada o vyšetrenie údajného financovania terorizmu Západom SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

ruskí štátni vyšetrovatelia v stredu oznámili, že sa budú zaoberať žiadosťou poslancov Štátnej dumy o preverenie údajného „organizovania, financovania a vykonávania teroristických činov“ voči Rusku zo strany Spojených štátov a ďalších západných krajín. TASR o tom informuje podľa agentúry Reuters.

Od piatkového teroristického útoku v koncertnej sále Crocus City Hall na predmestí Moskvy špekulujú ruskí politici aj médiá bez akýchkoľvek dôkazov o tom, že Ukrajina a Západ boli zapojené do tejto masakry, ktorá si vyžiadala 139 životov. 

Šéf ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexander Bortnikov napríklad v utorok vyjadril presvedčenie, že na útoku sa podieľala Ukrajina spolu so Spojenými štátmi a Britániou.

„Tvrdenia Ruska o Západe a Ukrajine v súvislosti s útokom na Crocus City Hall sú úplný nezmysel,“ oponoval na platforme X britský minister zahraničných vecí David Cameron.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite