Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelská armáda potvrdila smrť vysokého dôstojníka Hamasu

.tasr .svet

Biely dom avizoval už 18. marca, že Ísá bol zabitý, Izrael to však potvrdil až teraz.

Izraelská armáda potvrdila smrť vysokého dôstojníka Hamasu SITA/AP Photo/Majdi Mohammed

izraelská armáda v utorok oznámila, že sa jej podarilo eliminovať Marwána Ísu, zástupcu veliteľa ozbrojeného krídla palestínskeho hnutia Hamas. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

„Informácie poskytnuté spravodajskou službou Šin bet uvádzajú, že Marwán Ísá bol pred dvomi týždňami eliminovaný presným leteckým úderom,“ povedal na tlačovej konferencii hovorca izraelskej armády Daniel Hagari. Šin bet je izraelská spravodajská služba zameraná na vnútornú bezpečnosť a kontrašpionáž.

Biely dom avizoval už 18. marca, že Ísá bol zabitý, Izrael to však potvrdil až teraz. Ísá od decembra minulého roka figuroval na sankčnom zozname EÚ. Na území Únie mal preto zmrazené ekonomické aktíva a občania EÚ mali zakázané s ním obchodovať.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite