Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Orbán blahoželal Putinovi a vyjadril radosť zo spolupráce s Moskvou

.tasr .svet

Maďarsko je pripravené zintenzívniť spoluprácu s Ruskom v oblastiach, ktoré nepodliehajú medzinárodným právnym obmedzeniam, uviedol.

Orbán blahoželal Putinovi a vyjadril radosť zo spolupráce s Moskvou sita/Valeriy Sharifulin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

predseda maďarskej vlády Viktor Orbán po vyhlásení oficiálnych výsledkov volieb ruského prezidenta poslal list Vladimirovi Putinovi, aby mu blahoželal k znovuzvoleniu. Pre agentúru MTI to uviedol Orbánov hovorca Bertalan Havasi, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Orbán vyjadril radosť z toho, že spolupráca medzi Maďarskom a Ruskom je založená na vzájomnom rešpekte, čo umožňuje diskutovať o dôležitých otázkach aj v súčasnej, veľmi zložitej geopolitickej situácii. 

„Maďarsko je na strane mieru. Sme presvedčení, že udržiavanie dialógu je základnou podmienkou čo najskoršieho nastolenia mieru,“ napísal maďarský premiér, ktorý ubezpečil ruského prezidenta, že Maďarsko je pripravené zintenzívniť spoluprácu s Ruskom v oblastiach, ktoré nepodliehajú medzinárodným právnym obmedzeniam.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite