Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Netanjahu schválil vojenskú operáciu v Rafahu

.tasr .svet

Netanjahu schválil ofenzívu napriek rastúcej medzinárodnej kritike, keďže v Rafahu sa nachádza jeden a pol milióna Palestínčanov.

Netanjahu schválil vojenskú operáciu v Rafahu SITA/AP Photo/Ohad Zwigenberg

izraelský premiér Benjamin Netanjahu schválil vojenskú operáciu v meste Rafah na juhu Pásma Gazy, oznámil v piatok jeho úrad. TASR o tom informuje s odvolaním sa na správu denníka Jerusalem Post.

Izraelská armáda taktiež plánuje z palestínskeho mesta pri hranici s Egyptom evakuovať civilistov.

Netanjahu schválil ofenzívu napriek rastúcej medzinárodnej kritike, keďže v Rafahu sa nachádza jeden a pol milióna Palestínčanov, ktorí tam utiekli pred bojmi v iných oblastiach Pásma Gazy. 

Izraelský premiér podľa agentúry DPA zopakoval, že návrh palestínskej militantnej organizácie Hamas, ovládajúcej Pásmo Gazy, je nerealistický. O návrhu však má najprv rokovať izraelský bezpečnostný kabinet. Následne sa očakáva prítomnosť izraelskej delegácie na rokovaniach o prímerí v katarskej Dauhe.

Hamas vo štvrtok predložil návrh zahŕňajúci ukončenie bojov v Pásme Gazy, umožnenie dodávok pomoci pre tamojšie obyvateľstvo a prepustenie ním držaných rukojemníkov výmenou za prepustenie väznených Palestínčanov. Militantné hnutie však zároveň trvá aj na odchode izraelských vojakov z Pásma Gazy, čo izraelská vláda odmietla.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite