Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trump a Biden majú dostatok podpory na získanie nominácií svojich strán

.tasr .svet

Vo voľbách sa tak zopakuje súboj spred štyroch rokov.

Trump a Biden majú dostatok podpory na získanie nominácií svojich strán sita/AP Photo/Andrew Harnik

americký prezident Joe Biden i jeho súper, exprezident Donald Trump získali v utorok dostatok hlasov delegátov, aby mohli byť nominovaní za kandidátov svojich politických strán v novembrových prezidentských voľbách. 

Ako informovala agentúra AFP, výsledky primárok v štátoch Georgia, Mississippi a Washington boli v podstate vopred jasné, keďže Biden i Trump sa už v primárkach zbavili všetkých vyzývateľov a víťazstvo v utorňajších hlasovaniach ich oboch posunulo nad hranicu počtu delegátov potrebných na to, aby sa stali nominantmi svojich strán pre novembrové voľby.

Trump má vďaka víťazstvu v štáte Washington podporu 1228 delegátov z 1225 potrebných na získanie nominácie Republikánskej strany. 

Trump bude Republikánskou stranou oficiálne nominovaný až v júli, na straníckom sneme v Milwaukee v štáte Wisconsin.

Len niekoľko hodín pred tým Biden vyhral v demokratických primárkach v štáte Georgia, čím sa aj jemu otvorila cesta k tomu, aby sa stal prezidentským kandidátom svojej Demokratickej strany.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite