Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajina nikdy nevztýči bielu vlajku, reagoval Kyjev na vyjadrenia pápeža

.tasr .svet

Na pápežove vyjadrenia reagoval v nedeľu aj Vatikán, podľa ktorého František nežiada Ukrajinu, aby sa vzdala.

Ukrajina nikdy nevztýči bielu vlajku, reagoval Kyjev na vyjadrenia pápeža SITA/AP Photo/Alessandra Tarantino

ukrajina v nedeľu kritizovala výzvu pápeža Františka na vyjedávanie s Ruskom dva roky po začiatku vojenskej invázie Moskvy s tým, že sa "nikdy nevzdá", informuje TASR podľa agentúry AFP.

„Naša vlajka je žlto-modrá. Toto je vlajka, s ktorou žijeme, zomierame a víťazíme. Nikdy nevztýčime žiadne iné vlajky,“ napísal na sociálnych sieťach ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba. Jeho vyjadrenia prišli v reakcii na rozhovor, v ktorom pápež František uviedol, že Kyjev „by mal mať odvahu vztýčiť bielu vlajku“.

Pápež to povedal v rozhovore pre švajčiarsku televíznu stanicu, ktorý má byť odvysielaný neskôr tento mesiac, úryvok z neho však bol zverejnený už v sobotu.

Na pápežove vyjadrenia reagoval v nedeľu aj Vatikán, podľa ktorého František nežiada Ukrajinu, aby sa vzdala. Vyzýva skôr na prímerie a odvahu na rokovania, uviedol hovorca Vatikánu Matteo Bruni.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite