Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Počet obetí na životoch presiahol 31-tisíc, uvádza ministerstvo zdravotníctva v Gaze

.tasr .svet

V dôsledku katastrofálnej humanitárnej situácie v tejto palestínskej enkláve zomrelo od hladu alebo smädu dovedna 25 ľudí.

Počet obetí na životoch presiahol 31-tisíc, uvádza ministerstvo zdravotníctva v Gaze SITA/AP Photo/Hatem Ali

počet obetí na životoch v Pásme Gazy od začiatku vojny medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas presiahol 31 000, uviedlo v nedeľu Hamasom riadené palestínske ministerstvo zdravotníctva. Informovala o tom agentúra DPA.

Podľa ministerstva je aktuálny počet obetí v pásme Gazy 31 045, pričom zranenia utrpelo ďalších 72 654 Palestínčanov. Len počas uplynulých 24 hodín prišlo o život 85 osôb, kým ďalších 130 utrpelo zranenia, dodal rezort zdravotníctva v Gaze. 

Agentúra DPA pripomína, že tieto údaje nebolo možné nezávisle overiť. Podľa OSN a ďalších pozorovateľov sa však údaje ministerstva môžu považovať za všeobecne dôveryhodné. Počty však nerozlišujú medzi civilistami a ozbrojenými príslušníkmi teroristických organizácií.

Spúšťačom vojny bol najhorší masaker v dejinách Izraela, keď 7. októbra minulého roka napadli palestínski teroristi z Hamasu i ďalších extrémistických skupín izraelské územie pri hraniciach s Gazou, pripomína DPA. Na izraelskej strane vtedy zahynulo približne 1200 ľudí. Ďalších 250 militanti zavliekli do Pásma Gazy.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite