Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poľsko ukončí kontroly na hraniciach so Slovenskom

.tasr .svet

Poľsko zaviedlo hraničné kontroly z dôvodu prílevu nelegálnych migrantov cez takzvanú balkánsku trasu 4. októbra minulého roku, pôvodne na desať dní.

Poľsko ukončí kontroly na hraniciach so Slovenskom SITA/AP Photo/Petr David Josek

poľsko ukončí dočasné kontroly na hraniciach so Slovenskom. Podľa rozhodnutia ministra vnútra Marcina Kierwińského budú trvať do polnoci 2. marca. Informuje o tom TASR na základe piatkového komuniké zverejneného na webovej stránke poľského ministerstva vnútra.

Poľsko opakovane kontroly predĺžilo, celkovo šesťkrát. Podľa nariadenia vydaného koncom januára mali kontroly platiť do soboty 2. marca.

Ako upozornilo v piatok ministerstvo vnútra vo Varšave, poľské úrady budú situáciu s migrantmi priebežne sledovať a v prípade zvýšenia ohrozenia môžu hraničné kontroly obnoviť. Pohraničná stráž bude zároveň pokračovať v kontrolách v rámci krajiny zameraných na boj proti nelegálnej migrácii na hlavných komunikačných ťahoch a na ďalších vybraných miestach.

Pohraničná stráž na sociálnej sieti X v piatok informovala, že len za uplynulé dva dni jej príslušníci skontrolovali na hranici so Slovenskom celkovo 12 600 osôb a 6800 vozidiel.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite