Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Medvedev sa vyhráža jadrovými útokmi, ak sa Rusko bude musieť vrátiť k hraniciam z roku 1991

.tasr .svet

Takýto scenár na Telegrame označil za „kolaps súčasného Ruska“ a podotkol, že Rusko už podľa jeho ústavy tvoria aj mnohé ďalšie územia, čím narážal na viaceré anektované územia na Ukrajine.

Medvedev sa vyhráža jadrovými útokmi, ak sa Rusko bude musieť vrátiť k hraniciam z roku 1991 SITA/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Government Pool Photo via AP

ruský exprezident Dmitrij Medvedev sa opäť vyhráža Spojeným štátom a európskym krajinám jadrovou vojnou, ak sa Rusko bude musieť vrátiť k uznaným hraniciam z roku 1991.

Medvedev uviedol, že „kolaps Ruska bude mať oveľa hroznejšie následky ako výsledky konvenčnej, aj tej najzdĺhavejšej vojny“. „Pretože pokusy vrátiť Rusko k hraniciam z roku 1991 povedú k jedinému - ku globálnej vojne so západnými krajinami s využitím celého strategického arzenálu nášho štátu. Na Kyjiv, Berlín, Londýn, Washington... Na všetky ostatné krásne historické miesta dávno zaradené medzi letové ciele našej jadrovej triády,“ poznamenal.

„Budeme mať odvahu to urobiť, ak je v stávke tisícročná krajina, naša veľká vlasť, a obete, ktoré priniesli obyvatelia Ruska v priebehu storočí, sa ukážu ako márne? Odpoveď je jasná,“ skonštatoval Medvedev.

Zástupca šéfa ruskej Bezpečnostnej rady sa už niekoľkokrát vyhrážal použitím jadrových zbraní. Vyhlásenie Medvedeva možno okrem vyhrážania sa vnímať taktiež ako zriedkavé priznanie niektorého z popredných ruských predstaviteľov a verejné pripustenie možnosti, že Moskva by mohla prehrať vojnu na Ukrajine

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme..

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite