Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Británia predĺži vízový program pre Ukrajincov o ďalších 18 mesiacov

.tasr .svet

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu pred takmer dvomi rokmi prišlo do Británie viac ako 200 000 Ukrajincov utekajúcich pred vojnou.

Británia predĺži vízový program pre Ukrajincov o ďalších 18 mesiacov SITA/Daniel Leal/Pool Photo via AP

britská vláda v nedeľu oznámila, že predĺži vízový program pre občanov Ukrajiny, ktorí majú nárok na pobyt v Spojenom kráľovstve, o ďalších 18 mesiacov. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Britská vláda od začiatku invázie  vytvorila dva programy pre udeľovanie víz ukrajinským utečencom. Jeden je určený ľuďom, ktorí už majú v Spojenom kráľovstve rodinu, a v rámci druhého môžu utečencom poskytnúť ubytovanie britskí občania.

Na základe predlženia vízového programu, ktoré sa dotkne približne 283.000 Ukrajincov v Británii, budú mať od začiatku roku 2025 naďalej právo na prístup k zamestnaniu, zdravotnej starostlivosti a vzdelaniu.

„Tento nový systém predĺženia víz poskytuje Ukrajincom v Spojenom kráľovstve istotu a uistenie o ich budúcnosti, keďže táto vojna pokračuje, a my budeme naďalej poskytovať bezpečné útočisko tým, ktorí utekajú pred konfliktom,“ uviedla britská vláda vo vyhlásení.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite