Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Súd Trumpovi udelil pokutu vyše 350 miliónov a zákaz podnikať v New Yorku

.tasr .svet

Trumpovci vinu odmietajú. Exprezidentovi právnici ešte pred vynesením verdiktu uviedli, že sa voči nemu odvolajú.

Súd Trumpovi udelil pokutu vyše 350 miliónov a zákaz podnikať v New Yorku SITA/AP Photo/Rebecca Blackwell

súd v New Yorku v piatok nariadil bývalému americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi zaplatiť pokutu viac než 350 miliónov dolárov po tom, ako ho uznal za vinného z podvodu s nehnuteľnosťami. Okrem toho mu na tri roky zakázal podnikateľskú činnosť v štáte New York. TASR správu prevzala z agentúr AFP a DPA.

Rozhodnutie vydal sudca Arthur Engoron. Trump a jeho dvaja najstarší synovia Donald Trump mladší a Eric Trump čelili obvineniam z nadhodnocovania cien nehnuteľností s cieľom získať výhodu. Občiansku žalobu voči nim vzniesla na jeseň 2022 generálna prokurátorka štátu New York Letitia Jamesová.

Sudca rozhodol o pokute 364 miliónov dolárov za to, čo označil za dlhoročné zámerné podvádzanie bánk a iných spoločností finančnými výkazmi, ktoré nadhodnocovali majetok exprezidenta. Ustúpil však od svojho predošlého rozhodnutie, ktoré by znamenalo zrušenie Trumpových firiem.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite