Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spojenci USA varovali Izrael pred „katastrofickou“ ofenzívou v Rafahu​

.tasr .svet

Lídri Austrálie, Kanady a Nového Zélandu v ojedinelom spoločnom vyhlásení vyzvali izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, aby sa „nevydal touto cestou“.

Spojenci USA varovali Izrael pred „katastrofickou“ ofenzívou v Rafahu​ SITA/AP Photo/Hatem Ali

trojica štátov  vo štvrtok varovala Izrael pred potenciálne „katastrofickou“ pozemnou ofenzívou v meste Rafah v Pásme Gazy. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

„Do tejto oblasti utieklo približne 1,5 milióna Palestínčanov vrátane mnohých našich občanov a ich rodín. Rozšírená vojenská operácia by bola zničujúca... Civilisti jednoducho nemajú kam ísť,“ uviedla skupina spojencov Spojených štátov.

Izraelská armáda plánuje rozšíriť svoju pozemnú ofenzívu v palestínskej enkláve aj do Rafahu. V tomto meste na hraniciach Pásma Gazy s Egyptom sa za posledné mesiace zhromaždil viac ako milión Palestínčanov, ktorí ušli z ostatných oblastí vojnou zmietanej enklávy. Podľa Izraela je toto mesto poslednou baštou militantov z hnutia Hamas.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite