Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lavrov chce ukončiť vojnu diplomaticky, ale s prihliadnutím na to, čo už Rusko získalo

.sita .svet

Lavrov tiež uviedol, že Washington a jeho spojenci sa nevzdávajú svojich snov“ o tom, že by Rusku „spôsobili strategickú porážku.

Lavrov chce ukončiť vojnu diplomaticky, ale s prihliadnutím na to, čo už Rusko získalo SITA/Sergei Ilnitsky/Pool Photo via AP

šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov povedal, že Rusko je údajne pripravené na politické a diplomatické ukončenie vojny proti Ukrajine, ale len na základe toho, čo sa mu už podarilo obsadiť. Ako referuje web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na ruské médiá, Lavrov to povedal počas stredajšieho vystúpenia v Štátnej dume.

„Ostávame otvorení politicko-diplomatickému urovnaniu založenému na zohľadnení našich legitímnych záujmov, na zohľadnení skutočností, ktoré sa vyvíjali počas mnohých rokov a ktoré teraz viedli k súčasnej situácii,“ povedal Lavrov a zároveň poznamenal, že vzhľadom na to, že „západné krajiny“ nechcú brať do úvahy záujmy Moskvy a realitu, ktorá sa vyvinula „v teréne“, možnosti dohody „zatiaľ nie sú viditeľné“.

Lavrov tiež uviedol, že „Washington a jeho spojenci sa nevzdávajú svojich snov“ o tom, že by Rusku „spôsobili strategickú porážku“. Taktiež povedal, že ruská armáda údajne „úspešne účinkuje“ na „ukrajinskom dejisku bojových operácií“ a údajne „Západ už nehovorí o svojom víťazstve, ale len o tom, ako zabrániť Putinovi vo víťazstve“.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite