Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Estónsko uvažuje o zatvorení hraníc s Ruskom

.sita .svet

V posledných týždňoch Rusko podľa estónskej pohraničnej stráže zámerne presúva k hraniciam skupiny cudzincov.

Estónsko uvažuje o zatvorení hraníc s Ruskom SITA/AP Photo/Roman Baluk, File

estónsko pravdepodobne bude musieť dočasne uzavrieť priechody na hraniciach s Ruskom pre migračný tlak. Krajina preto vyzýva svojich občanov, aby sa z Ruska vrátili a necestovali tam. Informuje o tom web Ukrajinská pravda, ktorý cituje vyhlásenie estónskej pohraničnej stráže.

V posledných týždňoch Rusko podľa estónskej pohraničnej stráže zámerne presúva k hraniciam skupiny cudzincov, ktorí nemajú oprávnenie na vstup do Európskej únie. Ak táto aktivita bude pokračovať, „budeme nútení uzavrieť hraničné priechody v záujme ochrany národnej bezpečnosti a verejného poriadku tak, ako sa to už pre migračný tlak stalo vo Fínsku,“ vyhlásila estónska pohraničná stráž. Dodala pritom, že ak hranice zatvoria, návrat do Estónska sa môže predĺžiť o stovky kilometrov.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite