Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelské údery na Rafah zabili najmenej 31 Palestínčanov

.sita .svet

Letecké útoky sa odohrali len niekoľko hodín po tom, ako Netanjahu oznámil, že armádu požiadal o plán evakuácie státisícov ľudí.

Izraelské údery na Rafah zabili najmenej 31 Palestínčanov SITA/AP Photo/Hatem Ali

izraelské letecké údery v noci na sobotu zabili v meste Rafah na juhu Pásma Gazy najmenej 28 Palestínčanov. Uviedli to palestínski predstavitelia a žurnalisti z agentúry The Associated Press, ktorí videli prevoz tiel do nemocnice. Každý z troch leteckých úderov zabil viacerých členov troch rodín vrátane desiatich detí, z ktorých najmladšie malo tri mesiace. Neskôr v priebehu soboty ďalší izraelský úder zabil troch vysokopostavených dôstojníkov poriadkovej polície, uviedli predstavitelia mesta Rafah.

Letecké útoky sa odohrali len niekoľko hodín po tom, ako izraelský premiér Benjamin Netanjahu oznámil, že armádu požiadal o plán evakuácie státisícov ľudí z Rafahu pred plánovanou pozemnou operáciou. Izrael podniká letecké údery proti Rafahu takmer denne, hoci civilistom v uplynulých týždňoch odporučil, aby si v tomto meste našli útočisko pred pozemnými bojmi v meste Chán Júnis, ktoré sa nachádza len trochu severnejšie.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite