Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Maďarský parlament nerokuje o vstupe Švédska do NATO. Poslanci Fideszu neprišli

.tasr .svet

Vstup Štokholmu do Aliancie sa tak naďalej odkladá.

Maďarský parlament nerokuje o vstupe Švédska do NATO. Poslanci Fideszu neprišli sita/AP Photo/Denes Erdos)

na pondelňajšiu mimoriadnu schôdzu maďarského parlamentu, ktorú iniciovali opozičné strany s cieľom čo najskôr hlasovať o vstupe Švédska do NATO, neprišli poslanci vládneho bloku Fidesz-KDNP. Podľa servera telex.hu tak nebolo možné schváliť program schôdze, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Server dodal, že v rokovacej sále boli prítomní americký veľvyslanec David Pressman, ale aj veľvyslanec SR v Budapešti Pavol Hamžík a budapeštianski veľvyslanci Holandska, Nórska, Dánska i Poľska.

Šéf americkej diplomacie Antony Blinken 30. januára vyjadril nádej, že Maďarsko – ako posledný členský štát NATO – čoskoro ratifikuje vstup Švédska do Severoatlantickej aliancie. „Očakávam, že sa tak stane v najbližších týždňoch, keď sa znovu zíde maďarský parlament,“ povedal šéf americkej diplomacie.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite